| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
Labud Site Admin

Član od: 18 Maj 2007 Komentari: 7140 Mjesto: Tamo gdje ljubav pocinje
|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 9:09 pm Naslov komentara: Predstavnici prime posjetili Djeciji dom "Egipat" |
|
|
Pred uskrs 2009 godine smo posjetili djeciji dom Egipat Sarajevo. Predstavnik prima-mid je predao dva paketa za djecu sa pedesetak zecica , za svako dijete po jedan i slatkisima .
Stadlerov Dječiji dom „Egipat“ osnovan je 1898. godine. Dom je osnovan u staroj kući, koja se nalazila neposredno uz zgradu u kojoj je danas smješten dom. Ta kuća je bila u jako lošem, ruševnom stanju, pa je 1926. godine napravljena nova zgrada, u kojoj se i danas Dom nalazi. Za vrijeme komunizma od 1948. pa sve do 1996. dom nije bio u funkciji. U januaru 1996. zgrada je vračena Sestrama Služavkama Malog Isusa, te je potpuno obnovljena. Godine 1999. ova zgrada postaje ponovo dom za mnogobrojnu djecu bez roditeljskog staranja. _________________
ljubav nikada ne umire - sve pokriva - sve vjeruje - svemu se nada - sve podnosi - .......vjeruj u ljubav....... |
|
| Na vrh |
|
 |
Labud Site Admin

|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 9:11 pm Naslov komentara: |
|
|
U domu je trenutno 32 djece, a raspoređeni su u 4 obiteljske skupine po 8 djece. O svakoj skupini se brine po jedna „mama“. Odgoj djece je obiteljskog karaktera, gdje djeca unutar skupine pomažu jedni drugima u svakodnevnim aktivnostima. Većina djece su školskog uzrasta, te pohađaju osnovnu, odnosno srednju školu.
Djeca ostaju u domu do kraja 18 godine, tj. do završetka srednje škole. Nakon 18 godine i sa završenom srednjom školom, djeca bi trebala biti spremna krenuti u samostalni život. Ipak, česti su slučajevi, da Dom nastavlja pružati pomoć djeci u njihovom životu i nakon punoljetstva. _________________
ljubav nikada ne umire - sve pokriva - sve vjeruje - svemu se nada - sve podnosi - .......vjeruj u ljubav....... |
|
| Na vrh |
|
 |
Labud Site Admin

|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 9:19 pm Naslov komentara: |
|
|
za svako dijete u domu jednog zecica
za svako dijete po jedan osmjeh
ili dva...... _________________
|
| Na vrh |
|
 |
JUR Moderator

Član od: 20 Maj 2007 Komentari: 7940 Mjesto: Domzale, SLO
|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 10:11 pm Naslov komentara: |
|
|
| Bravo Labude! |
|
| Na vrh |
|
 |
misty Site Admin

Član od: 19 Maj 2007 Komentari: 22518
|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 10:31 pm Naslov komentara: |
|
|
| JUR (citat): | | Bravo Labude! | I više od toga Jur!
Naš samozatajni Labud darivao je djecu o vlastitom trošku, a uz poklone i dobre želje, osmijeh za svako dijete uručio je Labudov sin
Labude za tebe i njega veliki  _________________
Time is something you can never get back |
|
| Na vrh |
|
 |
debie Profesionalac/ka

Član od: 07 Dec 2007 Komentari: 2482
|
Upisano: Utorak Apr 28, 2009 11:39 pm Naslov komentara: |
|
|
| a što reći... naježih se... osjetim posebnu radost kad vidim djela ljubavi :-)... |
|
| Na vrh |
|
 |
tiny Moderator

Član od: 22 Maj 2007 Komentari: 2145
|
Upisano: Srijeda Apr 29, 2009 5:37 pm Naslov komentara: |
|
|
Da se naježila???? Ma neee....reću ću možda smješno - kroz smijeh se rasplakala.
Labude....koja je tvoja misija na ovom svijetu????
Iako ponekad mislim kako sve o tebi znam, svaki put iznenadiš koliko toga još u sebi kriješ.
Ne jako lijepo,nego prekrasno.
P.S. Upravo ovih dana vrti mi se u glavi jedno "pismo" koje sam željela uputiti svima - ljudima, svijetu... a sve ono što je tamo trebalo biti napisano i upućeno nikako se na tebe ne bi moglo odnositi.
Jer ti si doista jedno maleno veliko zrnce u cijelom ovom svijetu koji se ponekad čini kao besmisao, jer su najjednostavnije životne i ljudske vrijednosti izgubile same sebe.
Ti sve ono što doista vrijedi nisi izgubio, nego samo još više nadograđuješ.
Za tebe...suncokret. Uvijek okrenut suncu i svjetlosti.
 _________________ ...ispružila bih ruke suncu, nasmijana lica, i postala ponovno...ptica... |
|
| Na vrh |
|
 |
Labud Site Admin

|
Upisano: Srijeda Apr 29, 2009 9:24 pm Naslov komentara: |
|
|
gadjacu vas sampitom samo da znate narode
(lunu krempitom)
to je sve normalno i u okviru mojih trenutnih mogucnosti
rodila se ideja , tu mi je sin dosta pomogao , popricali smo sa misty i eto sve je realizovano u ime naseg portala u vrijeme uskrsa i eto desilo se sta se desilo
nekako sada kada je sve proslo ja vidim par djece kako lijezu navece u krevet sa svojim plisanim zekom i nisu sami ni kad spavaju
pored sve njege i brige sestara u domu nekako mislim da svako to dijete zeli da ima svog vlastitog druga za snove i poneku malu tajnu......... _________________
|
| Na vrh |
|
 |
hamara_ Tek došao/la
Član od: 14 Apr 2010 Komentari: 33
|
Upisano: Nedelja Apr 18, 2010 6:18 pm Naslov komentara: |
|
|
| sad se na ovom forumu osječam puno više doma... |
|
| Na vrh |
|
 |
tiny Moderator

Član od: 22 Maj 2007 Komentari: 2145
|
Upisano: Nedelja Apr 18, 2010 9:17 pm Naslov komentara: |
|
|
| hamara_ (citat): | | sad se na ovom forumu osječam puno više doma... |
Otkrivajući ga, vidjet ćeš da on to i jest....kao drugi dom, ili bolje rečeno, pravi dom za dušu. _________________ ...ispružila bih ruke suncu, nasmijana lica, i postala ponovno...ptica... |
|
| Na vrh |
|
 |
|